I home
      I reisverhalen
      I congo
      I matonge
      I memisa
      I helpende handen
      I flandrien
      I literatuur
      I links
      I contact

www.congo-1960.be

www.congonetradio.com

www.uitpers.be: Webzine over internationale politiek. Achtergrond en duiding, waar in de mainstreammedia geen plaats meer voor is.

www.congoforum.be: Alles wat maar enigszins met Congo te maken heeft en ook een beetje gerelateerd is aan België vind je hier terug. Een kruispunt van websites eigenlijk.

www.memisa.be: Organisatie die instaat voor basisgezondheidszorg in Congo.

www.afristyle.be: Site van het in de steigers staande Vlaams-Afrikaans huis. Mariececile is de bezielster van het project. Zij heeft me enorm geholpen bij de voorbereiding. Bedoeling is dat het pand in de vredestraat, nr 35 (afscheidsfeest!) een ontmoetingsruimte wordt voor ALLE gemeenschappen.

www.vlerickfietsen.be: De man die op artisanale en ik denk vakkundige wijze mijn fiets in elkaar heeft gebokst. Hopelijk maakt hij zijn reputatie waar…

www.provelo.org: Vereniging die het fietsen in Brussel promoot. Via o.a. rondleidingen en fietseducatie. Er zijn  ook enkele meer militante organisaties aan verbonden.

www.africamuseum.be: Site van het bekende museum in Tervuren. Nog steeds dé referentie wat betreft wetenschappelijk onderzoek in Centraal Afrika. De oude koloniale kaarten bewijzen vandaag nog steeds hun nut. Het museum was vroeger ingebed in een neokoloniaal - paternalistisch sfeertje. Naar verluidt is er nu beterschap.

www.stvv.com: Pride of Haspengouw. Ze zullen het dit jaar zonder mijn vocale steun moeten doen. Voorlopig ziet dat er niet goed uit. Hopelijk krijg ik nog de kans om de kanaries in eerste klasse aan het werk te zien.

ipsnews.net: Persagentschap met aandacht voor de Noord-Zuid verhoudingen. Met oog voor nieuws vanuit oa Afrika en Zuid-Amerika. Iets waar de giants als AP en reuters doorgaans de neus voor ophalen – lees commercieel niet interessant genoeg vinden.

www.mo.be: Belgische afgeleide van IPS

www.brukselbinnenstebuiten.be: Mijn geliefde gidsorganisatie in Brussel. Geen traditionele gidsbeurt door het verleden van de stad. Maar het verhaal van de stad vandaag, met het verleden als context. Met oog voor het sociaal weefsel, armoede etc. Sinds kort hebben ze ook een passende toer: ‘Van Congo naar Matongé’, doen!

www.fietsersbond.be: Belangenorganisatie van fietsers

www.recyclo.org: Fietsatelier ingebed in de sociale economie.

www.heusdenzolderfietstnaarcongo.be: Het ziekenhuis in Heusden heft een partnerschap met een ziekenhuis in Congo. Jaarlijks organiseren ze tal van fietsactiviteiten ten voordele van dit project.

roulerosieroule.blogspot.com: Sympathiek Canadees schrijver. Hij is een stuk in de veertig, heeft heel zijn hebben en houden verkocht en toert nu met het fietske (Rosie) door Europa. Ik heb hem ontmoet in Tours. Als Quebeqois wist hij de Belgische politieke toestanden bijzonder goed te snappen.

www.hoteldemoerbei.be: Mijn favoriete hotel in Haspengouw en omstreken.

www.vakantiefietser.be: Mensen die er graag eens met de fiets op uit trekken voor lange en minder lange periodes delen hier hun ervaringen. Je vindt er ook allerlei handige tips en routes.